Menu 23-25 października
chleby pieczone w piecu chlebowym i kozie sery dostępne na miejscu!

  • carpaccio z buraków pieczonych z serem i sałatą  – 18,00zł
  • sałata z chwastami i kwiatami –  16zł
  • sałata z szynka dojrzewającą i oliwą z oliwek – 20zł
  • pyra z gzikiem z sera koziego –19zł
  • podpłomyk  z kozim serem na wytrawnie  –20zł
  • naleśniki z serem ricotta – 22zł
  • gulasz warzywny – 28zł
  • bakłażan pieczony w popiele z masłem czosnkowym (czas oczekiwania 25 min)– 30zł
  • gniazdo warzyw w cieście francuskim pod kozim serem- 25zł

  • rybna, wielorybna, pikantna – 25zł
  • zalewajka – 16zł
  • grzybowa – 18zł
  • rosół z gęsi – 16zł
  • karkówka przednia  i  tylna z grilla – 48zł

  • kaszanka z kaszy gryczanej zapiekana na pyrze w pierścieniu– 30zł

  • gęś- 40zł

  • sum –50zł
  • ricotta kozia z tłoczonymi na zimno olejami olejami i pestkami– 20zł
  • sery kozie z patelni z dodatkami – 24zł
  • deska  serów – 35zł
  • placek drożdżowy Pani Krysi – 8zł
  • ciasto dnia– 8/14zł
  • śliwki smażone z ajerkoniakiem – 16zł
  • kisiel owocowy – 8zł
  • tradycyjne lody  rzemieślnicze od Mirka Pomesa-  –  8/14zł
  • jak nie ma tłoku: pieczone lody pod bezą – 16zł
  • kawa czarna  lub  biała, espresso  – 7zł
  • latte  lub  cappuccino – 9zł
  • espresso hiszpańskie – 14zł
  • kawa mrożona – 12zł
  • herbata  czarna  lub  zielona 1l – 12zł, mały czajnik – 7zł
  • herbata owocowa – suszone owoce/ziołowa – 10zł
  • herbata rozgrzewająca (cynamon, goździki, anyż, cynamon, imbir cytryna, pomarańcza) – 16zł
  • konfitura /miód do herbaty – 5zł
  • woda  mineralna z owocami   i ziołami 1l. – 6zł
  • woda perlage mała– 8zł
  • lemoniada – 10zł
  • soki świeżo  wyciskane – 16zł
  • wino bezalkoholowe – kieliszek – 10zł
  • piwo bezalkoholowe – 10zł
  • serwatka 1l- 8zł, kieliszek – 3zł (zależy od dostępności)
  • kompot owocowy 1l  – 14zł 
  • roztwór jarka-12zł (zależy od dostępności) 
W dobie koronawirusa i co raz większego dystansu społecznego nasz Biesiadownik uruchamia oprócz normalnej działalności wynosy oraz dowozy dań w promieniu 20 km.
Możemy dostarczać posiłki na jeden lub więcej dni albo realizować dostawy regularne.
Nasze dania przygotujemy w naszych piecach na żywym ogniu.
DOSTAWY W PIĄTKI, SOBOTY I PONIEDZIAŁKI 🚗
Zapraszamy do zamawiania dań z naszej bieżącej karty lub przy wcześniejszym zamówieniu zrealizujemy Państwa fantazje kulinarne!
Do wyboru dania z aktualnego menu z Ognia. Oczywiście te, które nie stracą swoich smaków przez czas dowozu.
Przygotujemy również specjalne dania dla całej rodziny lub grupy przyjaciół :
Dania z dodatkami :
Nasza gęś trybowana , faszerowana polskim nadzieniem – 70 zł /kg Cały sum jeziorny faszerowany grzybami🐋Cena zależna od wielkości 200 – 300 zł szczegóły ustalamy podczas kontaktu telefonicznego..
Zrazy wołowe zapieczone w naszym chlebie ( wielki chleb i wymagana ilość zrazów w środku) – 36 zł porcja dla jednej osoby.
Kurczak naszego chowu zapieczony w śmietanie wg przepisu Alicji Tokłas. – 120 zł🐥
I wiele, wiele innych np. wielki pieczony w piecu chlebowym kulebiak z mięsem lub kapustą z grzybami, obsypany czarnuszką i kminkiem, policzki wieprzowe w pomarańczy.
Wszystkie dania przygotowane są do podgrzania w całości w piekarniku
Dowóz 10 zl, a przy zamówieniach powyżej 150 zł dostawa bezpłatna.
Dostarczamy dania (schłodzone lub gorące) w promieniu 20 km od naszego biesiadownika.
Równocześnie w piątki, soboty i niedziele zapraszamy na biesiadowanie do nas.

Skontaktuj się z nami

Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
Share on LinkedIn Share
Share on Digg Share